Begin dit jaar werden de accuwisselstations van Better Place gesloten in Amerika en Australië. Nu is het de beurt aan Israël; Renault zet de investeringen voor onbepaalde tijd stop.

De enige in massa geproduceerde EV waarbij de accu snel gewisseld kan worden is de Renault Fluence ZE. De wisseltruc vindt plaats bij partner Better Place, in Nederland vertegenwoordigd op Schiphol. Echter, door tegenvallende (verkoop)cijfers van de Fluence Z.E. en Better Place, heeft CEO Carlos Ghosn eerder deze week besloten dat er geen nieuwe auto’s met wisselaccu’s zullen komen.

Er zullen mensen blijven die de voorkeur geven aan verwisselbare accu’s en we zullen deze ook blijven aanbieden in Israël en Denemarken. Er zullen ook bedrijven zijn met grote wagenparken die niet willen wachten tot de accu’s weer opgeladen zijn. Toch zal dit niet de meerderheid van de markt zijn en daarom gaan we ons focussen op laadtechnieken zoals in de Nissan Leaf.

Het van oorsprong Israëlische bedrijf verkeerde al in financiële moeilijkheden. Sinds 2007 hebben zij bijna 400 miljoen euro verloren. Nu de investeringen van Renault worden stopgezet, zal dit wel eens het einde kunnen betekenen. Toch houdt Better Place Denemarken vertrouwen dat het accuwisselsysteem de norm zal worden. Wel bieden ze nu ook abonnementen om EV’s op te laden. (bron: energiwatch.dk, via Autokompas)


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Slecht bedrijfs-plan, kip en ei.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.