Elektrische Renault Maxity
De voorkeur gaat niet langer automatisch uit naar diesel. Niet voor truckfabrikanten en niet voor vervoerders.

Ook Renault maakt nu bekend met enige spoed meer elektrische vrachtwagens op de markt te brengen. Eerder kwamen er berichten langs over Volvo en MAN, maar ook een partij als Scania is bezig met elektrische vrachtwagens.

Renault Trucks werkt al sinds 2009 aan elektrische vrachtwagens. Ook heeft een aantal Franse vervoerders momenteel al volledig elektrische Renault-vrachtwagens met een gewicht van 12 tot 16 ton in de vloot zitten. Dat is win-win. De vervoerders kunnen profiteren van een groen imago, Renault haalt op zijn beurt veel nuttige data binnen. Hoe ver komt de vrachtwagen, hoe houdt de batterij zich, is de laadvoorziening adequaat, enzovoorts.

Sinds 2010 wordt de elektrische uitvoering van de Renault Maxity verkocht, een 4,5-tons vrachtwagentje dat aardig vergelijkbaar is met de Fuso eCanter. Spoedig zullen meer volledig elektrische Renault-vrachtwagens volgen. Hoeveel dat er zullen zijn is niet bekend. Wel is duidelijk dat er een productielijn komt voor elektrische vrachtwagens in de fabriek in Blainville-sur-Orne in Normandiƫ (Frankrijk).

Foto: elektrische Renault Maxity in een regenachtig Lyon (Frankrijk)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.