In het Franse Saint-Quentin-en-Yvelines is Renault begonnen met een autodeelprogramma dat gebaseerd is op de Twizy. Het project heet ‘Twizy Way’ en tot nu toe worden er vijftig exemplaren van de stads-EV ingezet.

In samenwerking met de gemeente is er een winkel geopend dat tevens als informatiepunt dient en zijn er parkeerplaatsen beschikbaar gesteld. Wie gebruik wil maken van het Twizy Way-project dient vijftien euro inschrijfgeld te betalen en de kosten per minuut bedragen 0,29 cent per minuut – of 11,90 euro per uur. Vervolgens kan overal in de stad gratis worden geparkeerd. Het project lijkt veel weg te hebben van Car2Go, dat sinds kort in Amsterdam actief is met 300 elektrische smarts.

Gebruikers krijgen via het web en een app toegang tot de Twizy Way portal om de beschikbaarheid van de Twizy’s te zien, waarbij ze direct een eemplaar kunnen reserveren. Met een pas is de Twizy op locatie te activeren en ook weer af te sluiten. Ht is nog niet bekend of Renault de service ook buiten de landsgrenzen wil aanbieden.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.