Renault vernieuwt de Scénic en de Grand Scénic, de auto’s krijgen een opgefrist front dat het nieuwe design van Renault symboliseert. Maar nog belangrijker; de Scénic is nu leverbaar met de nieuwste Energy motoren, waaronder de nieuwe Energy TCe 130 motor, die meer dan 15% minder brandstof verbruikt.

Ter gelegenheid van de lancering van de Scénic Xmod krijgen de Scénic en Grand Scénic wederom een facelift, waardoor deze auto’s de nieuwe designidentiteit van het merk gaan dragen. Aan de voorkant komt het uitvergrote logo goed tot zijn recht op de hoogglans zwart gespoten grille. De belijning van de auto en de kwaliteit van de gebruikte materialen benadrukken het dynamische en familiale karakter van de MPV.

Alle motoren van het Energy-gamma delen dezelfde filosofie: het brandstofverbruik, de CO2-uitstoot en de kilometerkostprijs drastisch verminderen, en daarbij rijplezier bieden én kwaliteit. De Renault Scénic XMOD en de nieuwe Scénic en Grand Scénic zijn leverbaar met de vier nieuwste Energy-motoren. Met name de compleet nieuwe Energy TCe 130 is verrassend met een verbruik dat maar liefst 15% is gedaald in vergelijking met de vorige TCe 130, ofwel meer dan 1 liter / 100 km minder verbruik bij gecombineerd verbruik (verbruik en uitstoot gehomologeerd conform de geldende wetgeving). Het is een soepele en snel reagerende motor die een heleboel rijplezier biedt en zich dynamisch toont in alle toerentallen. De Energy dCi 110 en Energy dCi 130 vallen daardoor beiden in de gunstige 20% bijtellingcategorie voor zakelijke rijders.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.