De Renault-Nissan Alliantie is een samenwerkingsovereenkomst aangegaan met Stichting E-laad.nl, een consortium van Nederlandse netbeheerders, om samen de uitrol van zero-emissie auto’s in Nederland te bevorderen.

Als onderdeel van de overeenkomst zal de Alliantie vanaf deze maand een volledig gamma aan elektrische auto’s aanbieden aan particulieren, oa de Nissan Leaf en de Renault Fluence. Tegelijkertijd zal Stichting E-laad.nl een landelijk dekkende, betaalbare, openbare oplaadinfrastructuur aanleggen voor deze auto’s. Hun gezamenlijke inzet ondersteunt de doelstelling van de Nederlandse overheid om in 2020 elektrische auto’s een marktaandeel van 10% te laten hebben.

Stichting E-laad.nl is al begonnen met het plaatsen van totaal 10.000 oplaadpunten die in het hele land geïnstalleerd moeten worden. De eerste 2.000 oplaadpunten worden in plaatsen met meer dan 10.000 inwoners geïnstalleerd, mede op verzoek van de lokale gemeenteraden.

De overige 8.000 publieke oplaadpunten worden in de nabijheid van de huizen of werklocaties van klanten van elektrische auto’s geïnstalleerd. Kopers van een elektrische auto van Nissan of Renault kunnen een verzoek indienen voor de plaatsing van een oplaadpunt van de Stichting E-laad.nl bij de aankoop van hun auto bij een dealer van Renault en Nissan.

Lidmaatschapstoegang tot de openbare oplaadinfrastructuur, inclusief de afgenomen stroom, gaat ongeveer €100 per jaar kosten.

De lancering van de vijfzits Nissan LEAF in Nederland wordt deze zomer gevolgd door de Renault Kangoo Z.E. en de luxe Fluence Z.E. sedan in de herfst. Beide auto’s kunnen al gereserveerd worden op de www.renault-ze.nl website.

Dankzij de geavanceerde navigatiesystemen in hun auto’s kunnen eigenaren van elektrische auto’s van Renault en Nissan eenvoudig de locaties van de oplaadpunten van Stichting E-laad.nl vinden. Ook kan dit systeem routes plannen op basis van deze locaties.

De toewijding van de Renault-Nissan Alliantie aan de Nederlandse markt voor elektrische auto’s begon in september 2010 toen het een samenwerking aanging met de stad Amsterdam voor de promotie van elektrische auto’s en zero-emissie mobiliteit in de Nederlandse hoofdstad.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.