Nissan LEAF
Met een marktaandeel van 58 procent staat de Renault-Nissan alliantie bovenaan de hitlijst wat betreft de wereldwijde verkoop van emissievrije auto’s.

Totaal hebben de elektrische auto’s van Renault en Nissan zo’n 4 miljard emissieloze kilometers gereden. Dat is genoeg om 100.000 keer om de aarde te rijden. Het staat bovendien gelijk aan een brandstofbesparing van 200 miljoen liter wanneer dezelfde afstand met traditioneel aangedreven voertuigen zou worden afgelegd. Daarmee kunnen zo’n 80 zwembaden met olympische afmetingen worden gevuld. Alle verkochte elektrische auto’s van Renault-Nissan hebben daarbij voorkomen dat er 450 miljoen kilogram CO2 werd uitgestoten.

De 200.000ste elektrische auto werd begin november verkocht, ongeveer 4 jaar na de introductie van de Nissan LEAF, ’s werelds eerste elektrische volumemodel. De Nissan LEAF is de meest verkochte elektrische auto ter wereld.

Tot begin november van dit jaar verkocht Renault-Nissan circa 66.500 elektrische auto’s. Dat is een groei van 20 procent in vergelijking tot dezelfde periode van vorig jaar. Ongeveer 2 van de 3 elektrische auto’s die wereldwijd verkocht worden, zijn van Renault-Nissan. Dat is inclusief de Twizy, de tweezits stadsauto van Renault, en de bedrijfswagen Nissan e-NV200 die zowel in Europa als in Japan verkocht wordt.

“De volledig elektrische voertuigen van Renault en Nissan zijn leiders in hun segment en, nog belangrijker, realiseren hoge klanttevredenheidscijfers over de hele wereld”, vertelt Carlos Ghosn, CEO van de Alliantie Renault-Nissan. “Gezien de uiterst positieve feedback van eigenaren wereldwijd en de toenemende vraag naar voertuigen die rijden op duurzame energie, is het niet vreemd dat de verkopen van volledig elektrische auto’s een boost vertonen, vooral op plekken waar de relevante infrastructuur op orde is.”


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.