Elektrische auto’s van Renault en Nissan hebben ongeveer 841 emissievrije kilometers gereden, genoeg om 20.000 keer om de aarde re rijden. Samen representeren zij een besparing van 53 miljoen liter olie en 124 miljoen kilogram CO2 dat niet is uitgestoten.

“Het tijdperk van de emissievrije auto op nummer één is aangebroken”, zei Renault-Nissan Alliance CEO Carlos Ghosn. “Wij verwachten dat de vraag blijft groeien met de ontwikkeling van de laadinfrastructuur. We blijven op de lange termijn voor 100% toegewijd aan emissievrije technologie.”

Renault-Nissan heeft meer emissievrije auto’s verkocht dan alle grote autofabrikanten bij elkaar. De allereerste EV van de Alliantie is een Nissan LEAF in het bezit van ingenieur Olivier Chalouhi in Silicon Valley, Californië. Hij kocht de LEAF toen de auto debuteerde in december 2010.

De 100.000e klant was de Amerikaanse studente Allison Howard, wie eerder deze maand eigenaar werd van een Nissan LEAF. Zij rijdt de auto naar de Kennesaw State Universiteit in Atlana, Georgia. “Hij rijdt gewoon perfect. Echt gaaf, ik ben er gek op! Het is geweldig dat hij volledig elektrisch is en dat ik, als student, dus geen geld hoef uit te geven aan benzine.”

Bekijk HIER de video over het bereiken van de mijlpaal.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.