Renault en Nissan hebben in totaal 100.000 elektrische voertuigen verkocht, zo schat Carlos Ghosn, CEO van beide bedrijven.

Echter, Ghosn zei ook tijdens een conferentie in het zuid-Franse Aix-en-Provence dat hij niet verwacht dat er op korte termijn een sterk herstel in de problematische Europese markt zal plaatsvinden. “I am preparing Renault to several years of market stability at best“, zei hij.

Consumenten in Europa houden hun hand op de knip en doen geen dure aankopen, waardoor de automarkt een dieptepunt bereikt. Ghosn, die meer geld in EV-technologie heeft gepompt dan welke andere grote autofabrikant, zei dat de investering van de alliantie in hybride en elektrische voertuigen niet een gok is, maar een zekerheid.

Renault lanceerde eerder dit jaar de elektrische Zoe in Frankrijk, waar er meer dan 3.000 stuks van zijn verkocht. Vanaf 6 juni werd de auto ook in andere Europese landen op de markt gebracht. “The Zoe is selling well. Obviously we are always impatient to see higher volumes but we have already sold more than 6,000 units in Europe“, vertelde Ghosn op de conferentie.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.