Renault vernieuwt dit modeljaar het gehele Mégane-gamma, waartoe ook de Mégane Van behoort, één van de blikvangers op de Renault-stand tijdens de BedrijfsautoRAI. De bedrijfswagen profiteert dankzij een nieuwe motor als enige in zijn segment van 14% bijtelling.

De vernieuwde Mégane is volgens Renault een slag moderner, zonder de stijl waardoor hij zo succesvol is geworden geweld aan te doen. De neus verandert enigszins door LED-dagrijverlichting en details in zwarte lak en chroom. Voor het interieur van de Mégane modeljaar 2012 biedt Renault zes nieuwe soorten bekleding aan.

Nieuwe dieselmotor: dCi 110
De Energy dCi 110 Stop & Start eco2-motor, een hele mond vol, is voor modeljaar 2012 opnieuw gehomologeerd. De CO2-uitstoot bedraagt nu niet meer dan 90 g/km, waardoor de bedrijfswagenvariant ook na 1 juli 2012 als enige in zijn segment in aanmerking komt voor de gereduceerde bijtelling van 14%. Het model onderscheidt zich als meest efficiënte dieselauto in het C-segment, met een gecombineerd brandstofverbruik van slechts 3,5 l/100 km. De ENERGY dCi-motor met 110 pk (81 kW) en 260 Nm is een verbeterde versie van Renaults 1.5 dCi-motor. Hij dankt zijn zuinige karakter onder meer aan het Start & Stop-systeem, het lagedruk EGR-systeem en zijn regeneratieve remsysteem. De nieuwe Renault Mégane Van heeft een vanafprijs 18.190 euro (excl. BTW en BPM).


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De dakspoiler (of in ieder geval het ding waarin het 3e remlicht verwerkt zit) had wel wat vloeiender over mogen lopen naar de bult op het dak.
Voor de rest niet verkeerd als bedrijfswagen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.