Renault komt als eerste met een 14 % dieselauto in het C-segment op de markt, dus zonder hybride techniek toe te passen. het gaat om de Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2, die realiseert dankzij een efficiënte dieselmotor een brandstofverbruik van minder dan 3,6 l/100 km. Daarmee ligt de CO2-uitstoot onder 95 g/km.

Dit is de groenste Mégane ooit en die is vanaf heden te bestellen, de prijzen beginnen bij 22.790,- euro. Naast de lagere fiscale bijtelling hoeft er geen BPM en motorrijtuigenbelasting afgedragen te worden. Om het opvallend lage brandstofverbruik te realiseren, rust Renault de Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 uit met een stop-startsysteem, een lagedruk EGR-systeem (uitlaatgasrecirculatie) en een regeneratief remsysteem. Bovendien zijn de oliepomp en het inlaatsysteem aangepast.

Renault laat weten dat ondanks het ultragroene karakter van deze viercilinder common-rail dieselmotor er qua vermogen en koppel niets ontbreekt. Het gaat om respectievelijk 110 pk (81 kW) en 260 Nm. Het maximumkoppel is al bij 1.750 toeren per minuut beschikbaar en ligt 20 Nm hoger in vergelijking tot de huidige dCi 110 motor.

De Renault Mégane ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 is leverbaar als Hatchback, Estate en Coupé. Voor de leaserijder is hij er al voor een maandelijks netto bijtellingsbedrag van 112 euro (op basis van de belastingschaal van 42 procent).

De Mégane Estate ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 met maximaal 1.600 liter bagageruimte is de enige stationwagon in zijn klasse met slechts 14 % bijtelling. De prijslijst van deze versie start bij 23.790 euro. De prijzen van de Mégane Coupé ENERGY dCi 110 Stop & Start eco2 beginnen bij 23.290 euro. Alle modellen zijn leverbaar in de uitrustingsniveaus Expression, Série Limitée Bose® en GT-Line.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.