De Renault Group krijgt van de Europese Investeringsbank (EIB) een lening van 180 miljoen euro. Deze is toegekend om het merk te helpen met het ontwikkelen van accu’s en elektrische motoren. Renault, dat op het gebied van EV’s al erg actief is, heeft als hoofddoel om de auto’s van het merk zonder verbrandingsmotor een betere concurrentiepositie te geven.

“We bieden ondersteuning voor de nieuwste technologieën, omdat deze de toekomst vormgeven op gebied van duurzame ontwikkelingen en concurrerend zijn”, merkte Philippe de Fontaine Vive van de EIB op tijdens de ondertekeningsceremonie in het Franse hoofdkwartier van Renault. “Deze samenwerking stelt ons in staat om de toekomst van de auto-industrie in Europa te bepalen, wiens burgers hiervan als eerste gaan profiteren in hun dagelijkse leven.”

Het geldbedrag zal verder gebruikt worden om de CO2-emissies van het wagenpark verder terug te dringen en is het de bedoeling om om 150.000 ton minder CO2 uit te stoten. Eerder kreeg Renault’s dochtermerk Nissan €220 miljoen van de Europese Investeringsbank.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.