Renault Fluence Z.E
Autobouwer Renault laat zijn samenwerkhandjes weer eens wapperen en slaat de handen ineen met het Chinese Dongfeng. Het doel? Een elektrische auto bouwen die in 2017 klaar moet zijn.

Renault deelt de kennis omtrent het bouwen van een elektrische auto met de Chinese autofabrikant Dongfeng. Het Chinese bedrijf zal uiteindelijk de meeste touwtjes in handen krijgen, want de elektrische auto zal geen Renault-badge dragen. In plaats daarvan wordt de naam gebruikt van een lokaal merk dat in handen is van Dongfeng. Ook zal de elektrische auto in China blijven en is Renault niet van plan de groene rakker naar Europa te halen.

Renault gebruikt als basis het niet zo populaire Fluence Z.E model. Door deze techniek te gaan doorontwikkelen in samenwerking met de Chinese autobouwer kan er een geheel nieuwe elektrische auto tot stand komen.

Dongfeng is geen onbekende jongen in de Europese autoindustrie. Momenteel is het Chinese bedrijf mede-eigenaar van PSA en toonden de Chinezen in 2014 interesse in het noodlijdende Saab.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.