Renault ZOE op brug in Amsterdam
Dat is na Car2go en Ioniq Car Sharing de derde deelautodienst met volledig elektrische auto’s in de hoofdstad.

Hoe duurder het parkeren, hoe minder aantrekkelijk een eigen auto is. Zeker wanneer de nodige alternatieven voorhanden zijn – de trouwe fiets, het openbaar vervoer, verschillende vormen van gedeelde mobiliteit – lijkt de keuze daarvoor een uitgemaakte zaak. Renault heeft aangekondigd met een deelautodienst naar Amsterdam te komen en zoekt daarmee de concurrentie op met Car2Go en Ioniq Car Sharing. Kan dat uitmonden in een prijzenoorlog?

Uiteraard is het de Renault ZOE die wordt ingezet als deelauto. Volgens Renault de ideale auto vanwege het ruime rijbereik. De gebruiker kan ook met een niet volledig opgeladen accupakket tot ver voorbij de ring geraken. De dienst gaat in januari 2019 van start met tweehonderd auto’s, die kunnen worden achtergelaten nabij de vele openbaar vervoersstations die Amsterdam rijk is en verder op alle reguliere parkeerplaatsen van de stad.

In acht verschillende Europese steden worden momenteel al 5.000 ZOE’s als deelauto ingezet, onder andere in Parijs en Madrid. Over Amsterdam wordt meer informatie bekend gemaakt zodra de deelautodienst er van start gaat.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.