Weer een merk dat en vogue wil zijn en antwoord heeft op de lokroep van de markt.

Sinds jaar en dag levert Renault ev’s, de ZOE, Kangoo ZE en Twizy zijn al jarenlang vaste waardes voor het merk met de losange. Uiteraard wordt ook bij Renault het aanbod aan elektrische auto’s geleidelijk vergroot. Eén van de eerste nieuwe modellen is de Renault Twingo ZE. Maar er is meer op komst.

Een elektrische, compacte suv wordt verwacht. Die auto is losjes gebaseerd op de Renault Morphoz, een studiemodel dat onthuld zou zijn op de Salon van Genève, ware het niet dat de editie van 2020 is komen te vervallen. Het gaat om een crossover van eenzelfde formaat als de immens populaire Captur. De interne code van de ev is BCB. Er wordt gebruik gemaakt van het CMF/EV-platform, dat speciaal is ontwikkeld voor elektrische aandrijflijnen. Daarmee is het de eerste van een nieuwe generatie elektrische Renaults.

Het rijbereik belooft behoorlijk te worden, want er is ruimte voor accupakketten met een vrij aanzienlijke capaciteit. De topuitvoering krijgt een rijbereik van een kleine 600 kilometer voorgespiegeld, niet geheel toevallig is voor het studiemodel eenzelfde rijbereik opgegeven. Uiteraard is het ook mogelijk om genoegen te nemen met een goedkopere, meer bescheiden uitvoering. Naar meer precieze specificaties is het voorlopig gissen.

Het is de bedoeling om de auto in oktober wereldkundig te maken, hiervoor is de Paris Motor Show uitgekozen. IJs en weder dienende begint de levering in de lente van 2021. (Via: largus.fr)

Beeld: Renault Morphoz


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.