De Fransen gaan momenteel hard met al hun elektroplannen. Naast alle concepts en stadsauto’s komt er binnenkort iets voor ondernemers op de markt. De Kangoo Z.E. is de eerste elektrische bedrijfswagen in Nederland. Renault brengt het bestelbusje met 60 pk en een actieradius van 160 km vanaf november op de markt.

De Kangoo Z.E. is uitgerust met een systeem dat bij ‘gas los’ energie omzet in elektriciteit voor het tussentijds opladen van de batterij. De batterij kan volledig opgeladen worden binnen zes tot acht uur. In de praktijk is de Kangoo Z.E. net zo betrouwbaar, praktisch en functioneel als de Kangoo Express. Ook de prestaties van de auto zijn vergelijkbaar met die van de Kangoo Express met verbrandingsmotor, maar op langere termijn is de Kangoo Z.E. zuiniger dankzij de lagere energie-, gebruiks- en onderhoudskosten.

een slimmigheidje van Renault is dat je de batterij in deze EV niet koopt maar huurt. Daarvoor betaal -afhankelijk van contractduur en jaarkilometrage- 72 tot 125 euro per maand. Scheelt weer in de aanschafprijs (die met 20 mille ex. BTW al niet bijster hoog is), en je hoeft je nooit zorgen te maken over dure kosten bij een defect.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.