Een Zoe aan een snellader
Het draait daarbij om de onvermijdbare kosten. Want de rijklaarprijs moet ook echt het bedrag zijn waarvoor je met de auto de dealervestiging verlaat.

De prijs waarmee Renault adverteert voor de ZOE is op zijn zachtst gezegd schimmig. De vanafprijs is € 22.180. Maar voor die prijs heb je geen accu in je elektrische auto zitten, zo stelt AMT aan de orde. Dat wil zeggen, bij die prijs is het huren van de accu’s verplicht. Dat levert minimaal € 59 aan maandelijkse kosten op bij een jaarkilometrage van 7.500 km, zonder kilometerbeperking bedragen de kosten € 119 per maand.

Het huren van het batterijpakket is bij Renault niet (meer) verplicht. De Zoe kan dus ook gekocht worden zonder een huurconstructie af te sluiten voor de accu. Dat levert wel een fors hogere kostprijs op. De vanafprijs stijgt dan van € 22.180 naar € 30.390 voor een ZOE Entry met 22 kWh-accu.

Dat mag allemaal zomaar niet. De Autoriteit Consument en Markt heeft het verplicht om onvermijdbare kosten te vermelden, DAT schreven we eerder al op Autoblog. Dat is bij de ZOE nu niet het geval. Pas bij het openen van de prijslijst wordt duidelijk wat de auto precies gaat kosten. Dan wordt het inzichtelijk wat er voor accuhuur wordt gerekend bij verschillende kilometrages en wat het kopen van een Zoe inlcusief accu kost. De ACM is inmiddels op de hoogte gesteld en zal Renault hierop aanspreken.

Met dank aan Peter voor de tip!


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ze kunnen het klantje naaien niet laten he…

Is mij anders helemaal duidelijk, als je leased huur je de accu erbij en als je nieuw koopt koop je de accu want dan heb je over een hoger bedrag investeringsaftrek plus de extra MIA van 36%.
Ik denk zelf erover om een 2e hands 22 Kwh Zoe te kopen en er een 41 Kwh accu in te laten zetten voor 3500 euro, plus de 119 euro per maand huur voor onbeperkte kilometers, dit is dan incl btw en dan blijft er na belastingaftrek zo’n 60 euro netto over.
Voordeel van de huurconstructie is dat er pechhulp bijzit en als de accu beneden een bepaalde capaciteit komt door degradatie krijg je kosteloos een nieuwe.
Ik moet nog even de kleine lettertjes lezen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.