Elektrische motor van Renault
Eerder kwam Renault al met het milieuvriendelijke concept Eolab, vandaag presenteert het merk een elektrische motor die compleet in eigen beheer is ontwikkeld.

Renault claimt dat de nieuw ontwikkelde elektromotor in totaal 10% kleiner is dan de huidige elektromotoren, die dezelfde prestaties leveren. De motor zou optimaal geschikt zijn voor toepassing in compacte auto´s. Wellicht dat we volgend jaar een nieuwe toepassing zien op de Renault Twingo of dat de Twizzy of Zoë een update krijgen. Daarnaast is zowel het motormanagement als de laadtechnologie geoptimaliseerd om de oplaadtijd te verlagen bij gebruik van een conventioneel stopcontact en oplaadpunten tot 11 kW. De productie van de nieuwe elektromotor van Renault zal plaatsvinden in de eigen fabriek in Cléon, nabij Rouen.

De motor heeft een vermogen van 65KW en 200Nm. De reden dat de motor compacter is dan de huidige elektrische motoren komt onder andere doordat de aansluitkast, de elektronica en Caméléon-lader in één unit zijn geinstalleerd. Dit zou zo’n 25% ruimte besparen ten opzichte van aparte montage.

Verwacht wordt dat de nieuwe elektromotor volgend jaar zijn marktintroductie zal beleven.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In de Renault ZOE zit een Siemens motor met elektromagnetische rotor voorzien van sleepringen en koolborstels.

De nieuwe Siemens elektromotor heeft een geïntrigeerd inverter.
Vermindert materiaal gebruik, gewicht en kosten.
De motor en de inverter gebruiken gezamenlijk de koeling.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.