De Franse autobouwer weet aardige aantallen ev’s op de weg te zetten. Het aanbod is ruim, de (meeste) auto’s zijn betaalbaar.

Wanneer wordt gevraagd om een elektrische Renault bij naam te noemen, zal haast zonder uitvoering de naam ZOE vallen. Toch zijn er heus meer ev’s verkrijgbaar bij het merk met de losange; de Kangoo ZE, Twingo Electric, Twizy en Master ZE om alle te benoemen.

Het mag geen verrassing heten dat de Renault ZOE het bestverkochte model is. Sinds januari 2020 zijn in Europa meer dan 84.000 exemplaren van deze ev verkocht, een verdubbeling ten opzichte van het jaar ervoor. Vooral in Frankrijk, Duitsland, Italiƫ, Spanje en Portugal is de auto een groot succes.

De belangstelling in de Renault Kangoo ZE geeft evenmin reden tot klagen. Van dit elektrische busje zijn dit jaar 8.498 stuks geleverd in Europa. Van de Renault Twingo Electric zijn in luttele maanden 1.760 stuks geleverd.

Over de precieze verkoopcijfers van de Twizy en de Master ZE is Renault wat geheimzinnig. De laatste is ronduit duur en daardoor slechts bij een beperkt aantal vlootbeheerders in trek. De eerste is er sinds jaar en dag, wat resulteert in een totale productie van meer dan dan 31.000 eenheden van deze quadricyle.

Naar eigen zeggen is Renault dit jaar de populairste fabrikant van ev’s in Europa en er is geen reden om daaraan te twijfelen.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.