De Renault Fluence ZE is nooit populair geworden. De enige reden om deze EV in productie te houden waren de accuwisselstations van Better Place, maar ook dit bleek trekken aan een dood paard.

De Fluence ZE werd ontwikkeld aan de hand van de eisen van het Israelische Better Place om de accu’s snel en eenvoudig te kunnen wisselen. Toen de accuwisselstations in mei 2013 failliet gingen (een overname heeft hen ook niet veel goeds gedaan), stopte Renault met de productie van de Fluence met verwisselbare accu. Er werd gehoopt dat de versie met vaste accu het nog wel zou gaan redden op de EV-markt, maar door tegenvallende verkoopcijfers is nu ook hier de stekker uit getrokken.

Toch was de Fluence ZE niet een totale flop. Het platform leeft voort onder de Renault Samsung SM3 ZE. Deze EV is identiek aan de Renault ZE met vaste accu en kan dankzij subsidies toch nog succesvol worden in Zuid-Korea. Een schrale troost voor de verliezen die Renault en de investeerders van Better Place hebben gemaakt. De ontwikkeling en de productie van de Fluence ZE heeft honderden miljoenen euro’s gekost en de schade van Better Place wordt geschat op 590 miljoen euro.

Wie een Fluence ZE heeft, hoeft zich geen zorgen te maken over het onderhoud. Renault blijft voor de verkochte exemplaren (132 stuks in Nederland) service verlenen. (Via Globes)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.