Niet alleen elektrisch, maar ook waterstof gaat door voor veelbelovend. Het busje met de brandstofcel moet bij Renault uitgroeien tot redelijk alternatief.

De plannen zijn er en dat is iets dat we wisten en waarover we eerder berichtten. Inmiddels is alles in een wat officiëlere vorm gegoten. Er is namelijk een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen Plug Power en Renault. De laatste is de welbekende autobouwer, die steeds meer voertuigen aanbiedt met elektrische aandrijving, terwijl de eerste wereldleider in brandstofcelsystemen en waterstofgerelateerde dienstverlening is, zoals het zo mooi luidt.

Nog dit jaar is er een joint venture, die de bedrijfsactiviteiten in Frankrijk laat plaatshebben.

Renault levert als vanzelfsprekend de voertuigen, die voorzien worden van waterstofaandrijving, en is verantwoordelijk voor de productie. Alles wat met het onderwerp waterstof van doen heeft komt van Plug Power. In eerste instantie worden alleen busjes voorzien van een brandstofcel.

Aan het eind van 2021 zullen de eerste proefprojecten beginnen. Wanneer het mkb of de gemiddelde zzp’er voor een waterstofbusje terecht kan bij de Renault-dealer in de buurt is vooralsnog de vraag. De conversie is niet acuut, maar gaat met de weg der geleidelijkheid.

Beeld: de volledig elektrische Renault Master ZE


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.