Nissan Leaf
En misschien nog wel belangrijker, ze hebben er verstand van. Want de beide merken zijn al een tijdlang bezig met elektrisch rijden.

Dat blijkt uit de woorden van Carlos Ghosn, topman bij Renault en Nissan. Hij voorzien een grote toekomst op het gebied van elektrisch rijden en verwacht dat eerdere investeringen binnenkort in klinkende munt worden omgezet. Aan dat laatste schort het nogal eens, het is vooralsnog lastig verdienen aan elektrische auto’s. Renault en Nissan zijn echter al sinds 2010 bezig met EV’s. Er werd toen $ 5 miljard (€ 4,2 miljard) gestoken in productielijnen voor elektrische auto’s en batterijfabrieken. Dat is een enorm voordeel ten opzichte van de merken die nu net komen kijken en nog ervaring moeten opdoen met elektrisch rijden.

De tweede generatie EV’s van het concern maakt nu haar opwachting. De nieuwe Nissan Leaf is pas gedebuteerd. Dat is het begin van veel meer elektrische auto’s. De Renault-Nissan-Mitsubishi Alliance komt met liefst twaalf elektrische auto’s in de komende zes jaar. De auto’s delen zoveel mogelijk techniek, zoals het platform, de motor en het accupakket.

Voor de Chinese markt komt er een low-cost EV. De Renault Kwid. Naar verwachting gaat die auto ongeveer € 8.000 (€ 6.700) kosten. De auto moet in 2019 verkrijgbaar zijn in China, later zal de auto ook leverbaar zijn in India en Brazilië. (Via: autonews.com)

Beeld: de laatste Nissan Leaf


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.