Renault Trafic
Lithium-ion accu’s een tweede leven geven in een elektrische auto? Renault ziet mogelijkheden.

De Franse autofabrikant heeft in samenwerking met Carwatt en diens partners (Parijse Gemeenteraad, BPI France, Alès École des Mines Engineering School, en de Campus des Merdier a Bobigny) een nieuw project ontwikkeld: een elektrische auto aandrijven met een gerecyclede lithium-ion accu.

Als prototype werd gebruik gemaakt van een Renault Trafic. De batterijen verliezen naar verloop van tijd hun capaciteit, waar ongeveer 75% van overblijft. Volgens Renault en Carwatt genoeg om een tweede leven te krijgen in de constructie van een elektrische aandrijving. De Trafic is daar een rijdend voorbeeld van. Renault en Carwatt gaan in samenwerking met bovenstaande partijen het concept doorontwikkelen. Zo wordt er in 2016 met andere Renault-modellen geëxperimenteerd. Blijken de proeven succesvol, dan is het mogelijk dat de Fransen het recycle-initatief in de toekomst gaan toepassen op de productiemodellen.

Renault en Carwatt komen met een duurzaam recycle-initiatief


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Het zou leuk zijn als dit als een soort bouwpakket kon worden aangeboden zodat dit in andere auto’s ook zou kunnen worden ingebouwd…

Begrijp het niet zo…

Alle andere batterij-recyclage-projecten gaan uit van autobatterijen die na verloop van tijd een deel van hun capaciteit verloren hebben, en die daarmee niet meer geschikt zijn voor auto, maar waarvoor ze andere toepassingen zoeken.

Renault gaat de andere kant uit?? Werkt dat?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.