Blindengeleidehonden krijgen de kans om te wennen aan elektrische auto’s.

Renault Nederland heeft op dierendag een volledig elektrisch aangedreven Renault Kangoo Z.E. overhandigd aan KNGF Geleidehonden. De auto staat het geleidehondenopleidingscentrum een jaar lang ter beschikking om bestaande en toekomstige geleidehondenbazen voor te bereiden in het omgaan met elektrische auto’s. Deze samenwerking sluit bovendien volledig aan op de maatschappelijk verantwoorde doelstellingen van Renault en van KNGF Geleidehonden.

KNGF Geleidehonden is de oudste geleidehondenschool van Nederland. De organisatie leidt al ruim 75 jaar blindengeleidehonden op en heeft als missie zoveel mogelijk mensen met een visuele of andere beperking een beter leven te geven met een speciaal opgeleide hond. Inmiddels worden er ook autismegeleidehonden, assistentiehonden en buddyhonden opgeleid.

Mensen met een visuele beperking moeten het in het verkeer vooral hebben van hun gehoor. Met de elektrische Renault Kangoo Z.E. die Renault beschikbaar stelt, kunnen de instructeurs van KNGF Geleidehonden praktijkervaring opdoen met stille, elektrisch aangedreven auto’s en zich verdiepen in hoe mensen met blindengeleidehonden hier in het verkeer het beste mee omgaan. Ellen Greve, directeur van KNGF Geleidehonden:

Wij zijn Renault Nederland zeer erkentelijk dat het ons een volledig elektrische Renault Kangoo Z.E. beschikbaar stelt. Dit biedt ons de mogelijkheid om ons te verdiepen in het fenomeen ‘stille auto’, zodat we kunnen nadenken over hoe onze blinde en slechtziende cliënten zich moeten voorbereiden op de toekomst met steeds meer elektrische auto’s.

Voor de overhandiging van de Renault Kangoo Z.E. aan KNGF Geleidehonden is een toepasselijke dag gekozen: 4 oktober, Nationale Dierendag. Janet Richter van Renault Nederland vertelt:

Wij zijn blij dat wij KNGF Geleidehonden kunnen helpen om kennis te maken met het dagelijkse rijplezier van de elektrische Renault Kangoo Z.E. Beide organisaties hechten veel waarde aan duurzaamheid. Zowel bij Renault als bij KNGF Geleidehonden is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de bedrijfsvoering verankerd.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.