Renault Master ZE Hydrogen
Neemt het belang van ev’s af bij Renault?

De Renault Kangoo en Renault Master zijn er binnenkort ook met een brandstofcel. Dat is een aanvulling op de alternatieve aandrijflijn die nu beschikbaar is. De beide busjes worden namelijk ook geleverd als Zero Emission (ZE), met volledig elektrische aandrijving. Vooral de Master heeft echter te lijden onder een erg beperkt rijbereik, dat amper honderd kilometer bedraagt. Is dat niet behoorlijk eenvoudig te ondervangen door een groter accupakket te plaatsen?

Tot die tijd is waterstof in het voordeel. Er kan verder worden gereden en bovendien kost tanken maar enkele minuten. De Renault Kangoo ZE Hydrogen heeft een rijbereik van 350 kilometer, terwijl de Master ZE Hydrogen 370 kilometer ver komt.

Opvallend is dat de introductie van de twee busjes niet eindeloos ver in de toekomst ligt, niet voor niets is er jarenlang getest. De Kangoo ZE Hydrogen is er in het najaar, de Master ZE Hydrogen komt midden 2020.

Nu de tankstations nog. Verder is het wachten op de acceptatie waterstof als alternatieve brandstof. Ondanks enige subsidies kan de doorbraak niet onmiddellijk worden verwacht.

Combo van Renault Kangoo ZE Hydrogen en Master ZE Hydrogen


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.