Zakelijke klanten kunnen bij Renault Nederland een gratis online introductie training Het Nieuwe Rijden volgen. Hier leren zij zuiniger te rijden, zonder dat dit ten koste gaat van reistijd of rijplezier.

Renault biedt een laagdrempelige en moderne oplossing voor zuiniger rijden in samenwerking met Prodrive Learning, aanbieder van online rijstijlopleidingen en IvDM, uitvoeringsorganisatie van Het Nieuwe Rijden programma.

Het Instituut voor Duurzame Mobiliteit (IvDM) opende afgelopen jaar een aanbestedingsronde met als uitdaging om grote groepen rijders een zuinige rijstijl aan te leren. Prodrive Learning kwam met het winnende idee om een online e-learning training Het Nieuwe Rijden voor Renault Nederland te ontwikkelen. Een interactieve online training met veel serious games en via desktop of tablet te volgen.

Met Het Nieuwe Rijden kunnen bestuurders enorme besparingen op brandstof realiseren. Simon Smit, Developer Business Sales bij Renault Nederland, licht toe:

Renault Nederland heeft zelf de proef op de som genomen en koos voor de integrale aanpak van Prodrive Learning. Rij-training, e-learning én borging via een Competitie op basis van Het Nieuwe Rijden. Het resultaat: een besparing van 25.000 euro op jaarbasis, zo’n 300 euro per auto. En over een langere periode is een hogere besparing zelfs haalbaar!

Om de klanten een eerste aanzet te geven in hun organisatie en al hun medewerkers snel op weg te helpen, ontwikkelde Prodrive Learning op basis van Het Nieuwe Rijden een volledig nieuwe e-learning introductie training. Kort, bondig en met direct toepasbare tips. Renault Nederland biedt haar relaties deze circa zes minuten durende introductietraining kosteloos aan. Zo kunnen klanten zelf bepalen of dit iets voor hun organisatie is.

Volgens Albert Lusseveld, projectleider Het Nieuwe Rijden bij IvDM, is de nieuwe e-learning een schoolvoorbeeld van Het Nieuwe Rijden. Lusseveld:

Renault Nederland helpt haar klanten milieubewuster en vooral kostenbesparend te rijden. En bovenal is het een positief signaal dat de automotive de daad bij het woord voegt als het gaat om milieuambities zoals CO2-reductie, betere luchtkwaliteit, minder geluidshinder en meer verkeersveiligheid. Want dat zijn de voordelen als automobilisten Het Nieuwe Rijden in de praktijk toepassen.

Het Nieuwe Rijden

Mark Maaskant, medeoprichter van Prodrive Learning, geeft aan dat het Nieuwe Rijden een harmonieus samenspel is tussen gebruik maken van voertuiginnovaties, voertuigbediening en rijgedrag. Iedereen kan het leren, maar het is wel een nieuwe rijstijl die ook echt moet worden toegepast in de organisatie. Door berijders inzicht te geven in autokosten wordt bewustzijn vergroot. In combinatie met een online training en deelname aan een Veilig & Zuinig Rijden Competitie wordt de nieuwe rijstijl verankerd, resulterende in een blijvende en meetbare besparing. De aanpak bestaat uit meten, trainen en motiveren en dat levert de opdrachtgever én het milieu veel op.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.