Renault heeft zijn toekomstplannen ontvouwd. Uiteraard komen er veel nieuwe ev’s, maar het is niet de bedoeling dat deze auto’s het huidige aanbod al te zeer zullen kannibaliseren.

Eén van de nieuwe auto’s is de Renault 5 Prototype, een aangenaam hoekige interpretatie van de vroegere cinq, die tegelijk vierkant, modern en zelfbewust is. Stilzwijgend gaat men ervan uit dat auto’s steeds groter groeien, zo ook deze. De vraag naar ware supermini’s lijkt te zijn verdwenen, of anders zijn het overvloedige veiligheidsvoorzieningen die rankheid de kop indrukken.

Hoe het ook zij, het is volgens Renault-ontwerpchef Laurens van den Acker niet de bedoeling dat de Renault 5 Prototype de concurrentie met de Renault ZOE aangaat. Dat is niet echt verwonderlijk, want de laatste draagt de titel succesvolste ev van Europa. De Renault 5 Prototype wordt vanaf 2025 op de weg verwacht en zal mogelijk de ZOE vervangen. Uiteraard is het nog afwachten in welke vorm precies. Zoals het helaas hoort, valt de gemiddelde productieversie in het niet bij een goed conceptontwerp. De laatste is bedoeld om te stralen, de eerste hoort vooral betaalbaar te blijven. Voor het uiterlijk valt wat te vrezen.

Voorts wordt gefluisterd dat er wellicht ook een moderne interpretatie komt van de minstens zo legendarische Renault 4. Staakt Renault met vernieuwend ontwerp en gaat het over op een groot teruggrijpen op het verleden? (Via: autocar.co.uk)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Als ik dit concept zie en kijk hoe de productie Honda E uit de bus is gekomen dan is er nog hoop voor deze versie van de Renault 5!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.