Dit jaar zal de Renault 5 Electric te zien zijn op het Goodwood Festival of Speed. Het Franse merk keert terug naar het prestigieuze evenement om de Alpine 110 te herdenken, maar neemt ook andere leuke auto’s mee. Het evenement vindt plaats van 29 juni tot 1 juli op het terrein van het Goodwood House, 100 kilometer ten zuiden van Londen.

Naast de Renault 5 Electric zal Renault vooral het sportieve erfgoed meenemen naar Goodwood, zoals een Renault Maxi 5 Turbo, een Alpine Renault A110, een Renault Alpine A443, een Renault Megane RS en de nieuwe Alpine A110-50. Ook zullen voertuigen uit het huidige aanbod worden getoond, waaronder met name de elektrische Renault Twizy en de Renault ZOE.

In 1973, na de eerste olie-criss, zorgde de Renault 5 voor 60% van de productie. Het was een belangrijk model voor Renault en dankzij de olie-crisis begon men te experimenteren met elektrische aandrijving. Achterin deze Renault 5 werd een accupakket gelegd. Bij een eventuele terugkeer van de Renault 5 zal er uiteraard ook weer een elektrische versie komen, wellicht dat de auto daarom nog even wat extra aandacht krijgt.

Renault 5 Electric accu


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Bij een eventuele terugkeer van de Renault 5 zal er uiteraard…”

Die is toch al terug? De huidige Twingo heeft er heel wat trekjes van mee, en is ongeveer hetzelfde formaat. Geen nood aan een extra modelletje dus…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.