BMW i
Wie verwacht dat BMW na de i3 en de i8 lekker doorpakt met haar elektrische en semi-elektrische modellen, heeft het mis.

Er wordt op dit moment namelijk nog bekeken wat voor soort model toegevoegd moet worden aan de BMW i-line up, zo tekent Automotive News op uit de mond van Klaus Froehlich, de grote baas van het R&D-centrum van BMW. Volgens Froehlich is het volgende model nog niet verder dan de brainstormfase en wordt er nog steeds gewerkt met lege vellen papier. Er waren eerder geruchten over een mogelijke BMW i5, maar die blijken dus niet op waarheid te berusten.

Verder voegt hij toe dat het volgende i-model wel weer een op zichzelf staand model wordt en dus geen geƫlektrificeerde versie van een bestaande BMW. Froehlich ziet BMW i als een merk dat met baanbrekende technologie werkt, zoals de toepassing van koolstofvezel, die geleidelijk zijn weg zal vinden naar de meer conventionele modellen.

Hoewel een nieuw model de komende vijf jaar dus te veel gevraagd is, kunnen we wel updates verwachten van de i3 en i8. Batterijen worden immers steeds beter, waardoor er volgens Froehlich meer vermogen en bereik voor de zelfde prijs kan worden geboden of een gelijkblijvend bereik voor een lagere prijs.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.