Iets minder dan 1.000 kilometer voor het einde kwam de Tesla Roadster die een tocht rond de wereld maakte in een kop-staartbotsing terecht. Een pijnlijk einde voor een elektroliefhebber die zo dicht bij de finish was.

De Fransman Rafael de Mestre had het plan om de trip af te leggen in zijn Model S, maar de uitlevering van EU-modellen begint pas in januari 2013 en er kwam plots concurrentie uit onverwachte hoek. Twee Franse ingenieurs, Xavier Degon (27) en en Antonin Guy (28), begonnen in februari met hun eigen versie van Jules Verne’s ‘raodtrip’, maar dan in een Citroen C-Zero. Daarop besloot Rafael de Mestre zijn trip per Tesla Roadster af te leggen, die op één acculading ook nog eens veel verder komt dat de Citroen.

In Duitsland kwam er echter een vroegtijdig einde aan zijn avontuur. Met enige snelheid botste hij op de Autobahn achterop een Toyota, naar eigen zeggen omdat een BMW verderop een kettingbotsing veroorzaakte. Na 24.000 kilometer te hebben afgelegd moest hij iets minder dan 1.000 km voor het einde zijn toch noodgedwongen staken.

Op Facebook heeft De Mestre laten weten dat zijn Tesla weer bijna gerepareerd is. Of de tocht alsnog wordt vervolgd is niet bekend.

De video van het incident, met een opvallende eindconclusie.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De auto is weer in orde en hij rijd weer! Tesla heeft er met man en macht aan gewerkt en binnen 5 dagen was alles weer in orde 🙂

Hulde!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.