Omdat vanaf volgend jaar bijtelling moet worden betaald voor EV’s en plug-in hybrides, is er vandaag een reddingsplan van start gegaan.

Er wordt gevreesd dat de bijtellingverhoging naar 4 en 7 procent zal leiden tot een daling in het aantal EV’s op de weg. Het doel van 200.000 stuks in 2020 en 1 miljoen in 2025 komt hiermee in gevaar. Leasemaatschappijen Athlon Car Lease, Leaseplan, Arval en ALD, laadpaalaanbieder The New Motion, Natuur & Milieu en Milieudefensie startten de campagne om mensen nog dit jaar in de elektrische auto te krijgen en zo het straatbeeld verder te elektrificeren. Maarten van Biezen van Natuur & Milieu:

De ruim 30.000 autobezitters van wie het leasecontract afloopt in de periode tot 1 april 2014 krijgen de gelegenheid hun auto in te ruilen voor 15 december [zonder boete voor te vroeg verbroken contracten]. Het is voor automobilisten een mogelijkheid nog te profiteren van het meest gunstige belastingvoordeel. Wie volgend jaar een elektrische auto aanschaft, betaalt 4 procent bijtelling voor een volledig elektrische en 7 procent voor een Plugin Hybride. Nu is dat nog nul procent. Iedereen die nu zijn wagen inruilt, betaalt nog 5 jaar lang niets aan bijtelling. Dat scheelt al gauw zo’n 10.000 euro netto vergeleken met een Volkswagen Golf.

Om de overstap nog aantrekkelijker te maken wordt er gratis gebruik van laadpalen aangeboden en kan er twee keer twee weken gratis een vakantieauto worden geleend. Eén van de leasemaatschappijen biedt zelfs 1.500 euro premie voor iedere auto die een werkgever omruilt. (Via Metronieuws)


Meer lezen over: , , , , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

De leaseboer zit natuurlijk zelf ook met een stel auto´s in de maag en wil deze zo snel mogelijk op de weg hebben.

Erg leuke en goede besteller zo’n Kangoo EV!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.