Tesla Model 3
De Nederlandse leaseregels hebben daarmee uiteraard buitengewoon weinig van doen. Wel heeft Tesla de productie eindelijk echt op orde en zijn de auto’s zeer populair.

Het is in Europa nog wachten op de Tesla Model 3, maar in Amerika wordt die auto in behoorlijke aantallen geleverd. Ook de andere modellen van het merk zijn aardig populair, dus de Model S en Model X. In totaal zijn er in het laatste kwartaal van 2018 door Tesla 90.700 auto’s geleverd, daaronder 63.150 Model 3’s, 13.500 Model S’en en 14.050 Model X’en. De laatste twee ontlopen elkaar dus opvallend weinig. In het hele jaar 2018 zijn er 245.240 auto’s geleverd. Voor de duidelijkheid, het gaat om leveringen en niet om de totale productie. De productie kwam in het laatste kwartaal van 2018 uit op 86.555 auto’s.

De Tesla Model 3 is uitsluitend geleverd aan klanten in Amerika en dan hoofdzakelijk aan reserveringshouders. Er is eerst van start gegaan met de productie van de duurdere uitvoeringen. Er zit dus nog veel groei in de aantallen die van dat model op de weg worden gezet. In februari start de levering van de Model 3 in Europa en China. Andere markten volgen op een later moment in 2019, dan komt er eveneens een rechtsgestuurde variant.

Overigens is ook in de Verenigde Staten de invloed van subsidies merkbaar, in 2018 was er nog een federal EV tax credit, maar dat is eindig. Evenals de ruimhartige bijtellingsregels voor elektrische auto’s in eigen land. De aankomende maanden dalen de verkopen misschien lichtelijk.

Meer over de cijfers van Tesla is HIER te lezen op Autoblog.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.