Deze kerstvakantie spontaan met een deelauto naar Oostenrijk of een paar dagen naar dat leuke deelappartement in Berlijn. Dat is wat een recordaantal Nederlanders deze feestdagen zal doen.

De grote deelplatforms Airbnb en SnappCar zien vlak voor de kerstvakantie een flinke stijging in het aantal bezoekers en verwachten rond kerst en oudjaar een record aantal deelnemers op hun platforms. Wereldwijd verwacht Airbnb dat ruim 250.000 mensen met oudjaar een appartement of huis huren via hun site. De drukte op de platforms is nu al fors toegenomen en SnappCar verwacht ruim 50.000 bezoekers in de komende weken.

Naast de groeiende populariteit van onderling delen zijn de hoge ‘kersttarieven’ van hotels en autoverhuurbedrijven, de economische situatie en de zeer gunstige timing van deze kerstvakantie belangrijke redenen voor de grote drukte.

De meeste Nederlanders die gebruik maken van een deelauto of deelhuis tijdens de feestdagen zijn tussen de 25 en 40 jaar, gemiddeld tot hoger opgeleid. Pascal Ontijd, oprichter SnappCar:

Het zijn deze mensen die tijdens de kerstvakantie vaak spontaan besluiten om toch nog een paar dagen weg te gaan. Bijvoorbeeld tussen kerst en oudjaar. Echter, de meeste hotels en huurauto’s zijn onbetaalbaar op zo’n korte termijn. Zij zien een deelauto of deelappartement dan als een goed en betaalbaar alternatief. We horen dat letterlijk van onze deelnemers en merken dat deze week ook aan de forst toegenomen drukte op het platform. We verwachten dat het aantal transacties vlak na kerst en voor oudjaar een piek zal bereiken.

Opmars van het delen

In 2013 maakten tienduizenden Nederlanders kennis met het plezier en de voordelen van delen via de platforms van Airbnb en SnappCar. Beide organisaties zagen het aantal deelnemers in Nederland verveelvoudigen met circa 400%. Aja Guldhammer, Country Manager Nederland van Airbnb:

De opmars van het delen is nu echt ingezet in Nederland. Mensen ontdekken het plezier en de voordelen van het delen van een kostbaar bezit als een huis of auto. Naast het verdienen van wat extra inkomsten, is het ook het sociale en duurzame aspect wat erg aanspreekt.

Deel je kerst-actie

Airbnb en SnappCar doen zelf ook een duit in het zakje om het delen tijdens de feestdagen extra aantrekkelijk te maken. Van vrijdag 20 december 2013 tot en met zondag 4 januari 2014 geven beide organisaties in het kader van de ‘Deel je Kerst-actie’ een korting op de kosten die zij standaard rekenen bij elke boeking voor bemiddeling. Airbnb geeft een korting van 25 euro. SnappCar geeft bij elke boeking een korting van 10 euro, het volledige bedrag voor bemiddeling inclusief verzekering per auto per dag. Iedereen die iemands huis of auto kosteloos en veilig wil huren tijdens de feestdagen, kan zich aanmelden op de website van SnappCar of airbnb. Met de speciale actiecode DEELJEKERST geeft u aan dat u meedoet aan de kerstactie en wordt de korting verwerkt.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.