Linkerbaan, voet naar beneden en gaan. Bij wijze van. Want om geen last te hebben van onnozelaars op de weg, is een circuit opgezocht.

Het is een heuse recordpoging, die door de redacteuren van het Duitse blad Auto, Motor & Sport met goed gevolg is afgesloten. Een afstand van 3.036 kilometer in 24 uur en dat alles in regenachtige omstandigheden, bij een buitentemperatuur van een schamele 11 °C. Plaats van handeling is de Lausitzring geweest, in het oosten van Duitsland, boven Dresden.

Blijkbaar telde de afstand van 3.425 kilometer die Porsche vorig jaar zelf haalde met een Taycan niet als officieel record. Eén van de vorige, officiële records was in handen van YouTuber Björn Nyland, die met een team 2.781 kilometer in een etmaal aflegde, met een stikordinaire Tesla Model 3 Long Range AWD, op de Autobahn. Het laatste officiële record stond op 2.842 kilometer, hoewel daarover bijster weinig te vinden valt.

De huidige aanscherping mag best knap worden genoemd. Iets meer dan 3.000 kilometer in een etmaal is een aardig eind – van Amsterdam naar het noordelijkste deel van Noorwegen om eens iets te noemen. Op het circuit is het gemiddelde stroomverbruik uitgekomen op 39,4 kWh/100 km, bij een gemiddelde snelheid van 127 km/u. In totaal is 30 keer (kort) stilgehouden bij een snellader, om de stroomvoorraad aan te vullen.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.