Tijdens de “Think Blue. Eco Ride.” reed de Volkswagen Golf TDI BlueMotion een afstand van 1602 kilometer zonder te tanken.

De Golf heeft hiermee bewezen een echte drieliterauto te zijn. Op de rit van Nantes naar Kopenhagen verbruikte de golf met een 110 pk TDI motor slechts 2,92 liter diesel per 100 kilometer. De afstand tussen de twee steden werd op één tank afgelegd.

De rit laat zien dat de standaard verbruiksopgave – gebaseerd op de NEDC testcyclus van 3,2 liter per 100 kilometer ofwel 85 gram CO2 per kilometer – verbroken kan worden. Bestuurders uit de Volkswagen Driving Experience haalden een gemiddelde van 2,92 liter diesel per 100 kilometer over 20 uur en 45 minuten rijden in normaal verkeer. De standaard 50-liter tank werd gevuld in Nantes, waar hij werd geseald door een DEKRA inspecteur. Aan het einde van de rit werd er 46,92 liter diesel in dezelfde tank gegoten onder toezicht van dezelfde inspecteur.

De Golf TDI BlueMotion is het technische hoogstandje van de Golf-familie. Hij is standaard uitgerust met een start-stop systeem en regeneratief remmen. Daarnaast dragen de goede aerodynamica, lage gewicht, gemodificeerde handbak met zes verzetten en banden met lage rolweerstand bij aan de hoge efficiëntie van de auto.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Jammer dat er geen automaat leverbaar is. En de garantie is maar twee jaar?

Elk normaal mens zou proberen om de reis van 1602km in 14 uur of minder te doen en zij gaan er zo lang mogelijk over proberen doen.

Toen ik nog de Passat 3C uit 2005 met 1.9TDI had zat ik ook meestal op 5.1-5.3/100km. Heb ook eens 4/100km gereden van Harderwijk naar Veenendaal. Allemaal stuk lager dan de 5.6/100km fabrieksopgave.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.