Biro en bakfiets
Wat precies? De Biro. Het volledig elektrische ding is geen gehandicaptenvoertuig, maar een brommobiel. Een een uitspraak die de nodige gevolgen heeft voor het gebruik.

Met een Biro mag nu nog overal worden gereden én overal worden geparkeerd. De Biro is een zeer compact en volledig elektrisch voertuig, een soort tegenhanger van de Canta, zij het modieuzer en vooral bedoeld als vervoersmiddel voor welgestelden die hun voorkomen niet te grabbel willen gooien in het onveranderlijke Nederlandse weer. Niets zo vervelend als te moeten fietsen of scooteren als de regen onbarmhartig neerslaat.

Een Biro is niet goedkoop. De aanschafprijs is ongeveer gelijk aan de goedkoopste auto’s. Bij menigeen gaat de voorkeur dan toch echt uit naar een VW Up. In Amsterdam Zuid liggen de zaken wat anders. De Biro gedijt daar goed, met dank aan het gratis parkeren en het volkomen gebrek aan restricties.

Een rechterlijke uitspraak lijkt hier echter een einde aan te maken. De Biro is een brommobiel en geen gehandicaptenvoertuig. Dat betekent dat de Biro verplicht op de rijbaan moet rijden met het overige autoverkeer en het niet meer is toegestaan om gebruik te maken van het fietspad of zelfs het voetpad. Aan het overal en nergens parkeren komt gelukkig ook een einde, nu wordt er veelvuldig op de stoep geparkeerd en niet zelden is dat hinderlijk. Hoe dit precies in de praktijk precies zal uitpakken is onduidelijk, aangezien het een uitspraak is van de politierechter die niet op schrift staat.

Vanaf april moeten scooteraars binnen de hoofdstad meestentijds gebruik maken van de rijbaan, dan is de scooter nog maar op enkele fietspaden welkom. Door het instellen van een milieuzone zijn ook aan het brommergebruik beperkingen opgelegd. Auto’s zijn in een deel van de binnenstad niet meer welkom. De niet zelden arrogante fietser lijkt geleidelijk uit te groeien tot alleenheerser in Amsterdam. (Via: parool.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.