De BMW i8 zit in het proces van conceptauto naar productiemodel. Het definitieve uiterlijk is echter nog geheim, maar deze renders geven een aardige kijk op het eindresultaat van BMW’s elektrische sportwagen.

Eerder doken er al spyshots van het productie-exemplaar op, waarop te zien was dat de futuristische koplampen plaats maken voor meer conventionele modellen en de voorbumper en motorkap minder ‘scherp’ zijn uitgesneden. Ook leken de deuren een stuk groter en verhuisde de zijspiegels van de a-stijl naar de portieren. De twee vleugels aan de achterzijde zijn wel gebleven. De grote ronde achterlichten zullen niet deel uitmaken van het productiemodel, de originele lichten zitten echter nog verpakt in camouflagemateriaal.

De renders van Behance beschikken over een kortere wielbasis dan het concept. Voorin de i8 ligt een elektromotor die grotendeels gelijk is aan het exemplaar uit de i3 -de stadsauto van BMW i- die 170 pk levert. De 1.5-liter driecilinder in het achterste gedeelte levert nog eens 223 pk. Hiermee komt het totale vemrogen uit op 393 pk en kan de i8 in minder dan 5 seconden naar de honderd km/u sprinten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.