De nieuwe Range Rover heeft vannacht zijn grootse onthulling gekregen, bijgestaan door James Bond-acteur Daniel Craig. Het merk liet daarbij weten dat ze een hybrideversie op de markt zullen brengen.

De nieuwe Range Rover Sport is 6,2 centimeter langer maar tot maar liefst 420 kilogram lichter dan de vorige generatie. De wielen schoven verder naar de hoeken, de wielbasis is ruim 17 centimeter gegroeid, ook is de Sport 5,5 centimeter breder. Dat resulteert in meer interieur ruimte en dat brengt ons meteen bij een andere nieuwe feature, de Sport is voortaan namelijk leverbaar met een optionele 5+2 configuratie waarbij een klein achterbankje wordt toegevoegd voor twee extra zitplaatsen.

Vanaf de introductie hebben Nederlandse kopers van een Range Rover Sport de keuze uit drie krachtbronnen: een supercharged benzine 5.0 V8 met 510 pk (0-100 km/h slechts 5,3 seconden) en twee turbodiesels (3,0-liter TDV6 met 258 pk en 3,0-liter SDV6 met 292 pk).

Hybride

Later dit jaar volgt de 4,4-liter SDV8 dieselmotor met 339 pk en er komt een diesel-hybride uitvoering die vanaf eind dit jaar kan worden besteld voor levering in 2014. Deze configuratie heeft een verwachte CO2-emissie van 169 g/km. Alle uitvoeringen van de Range Rover Sport zijn uitgerust met een Stop/Start-systeem dat het brandstofverbruik tot wel 7 procent reduceert. De motoren in de nieuwe Range Rover Sport zijn gekoppeld aan de elektronisch gestuurde ZF 8HP70 8-traps automaat.

Viercilinder

Land Rover laat weten dat dankzij de enorme gewichtsbesparingen er maar zo eens een viercilinder in de Range Rover Sport zou kunnen worden gestopt. Die auto zou een totaal gewicht van minder dan 2.000 kg kunnen hebben; meer dan 500 kg lichter dan de lichtste uitvoering van het vorige model.

Prijzen van de Range Rover Sport staan op Autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.