De hybride Range Rover Sport zal in september op de Frankfurt Motor Show worden onthuld, maar een woordvoerder van Land Rover heeft bevestigd dat de milieuvriendelijke SUV nog dit jaar voor de deur kan staan.

De elektro-diesel aandrijving wordt hoogstwaarschijnlijk een doorontwikkeling op de 2011 Range_e plug-in hybride. Deze had een 3,0-liter TDV6 met 245 pk en werkte samen met een 94 pk sterke elektromotor. Bij elkaar opgeteld moet dit goed zijn voor zo’n 338 pk. Gekoppeld aan een elektronisch gestuurde ZF 8HP70 8-traps automaat zal de sprint naar de 100 km/u in minder dan 7 seconden worden afgelegd.

Dankzij de parallele opstelling kan de Sport Hybrid ook puur elektrisch rijden met een actieradius van 32 kilometer. Met de dieselmotor erbij zal de auto een afstand van 1.112 kilometer af moeten kunnen leggen. Het verbruik wordt geschat op 3,3 liter per 100 kilometer en een CO2-uitstoot van 89 g/km.

De Range Rover Sport zal dit jaar ook nog een SDV8 dieselmotor met 700 Nm krijgen, dezelfde die momenteel al leverbaar is in de gewone Range Rover. Voor de viercilinder EcoBoost moeten we wachten tot volgend jaar.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.