Op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni wordt de 48e editie van de ELE Rally verreden in Helmond. Tijdens de oudste rally van Nederland zal Kevin Abbring voor de eerste deelnemers uitrijden in een unieke rally-auto, een Volkswagen Scirocco, aangedreven op groengas. Groengas is gas dat vrijkomt bij vergisting van organisch afval (planten, tuinafval, mest). Het rijden op groen gas geproduceerd uit biomassa verlaagt de CO2 uitstoot met 80% in vergelijking met conventionele fossiele brandstoffen. De auto werd eerder al eens bestuurd door rallylegende Carlos Sainz.

Abbring wil laten zien dat duurzame biobrandstoffen, maximaal vermogen en goede prestaties hand in hand gaan. Abbring: “Mijn doel is om wereldkampioen te worden en op duurzame biobrandstoffen kan dat. Als de huidige wereldkampioen morgen op biobrandstoffen zou rijden, wordt hij alsnog kampioen. Misschien zelfs met een groter verschil met de nummer 2 dan nu. Ze zijn blijkbaar nog niet zover om die stap te zetten, dus laat mij de wereld maar overtuigen dat het wel kan.”

Het groene karakter van Abbring komt niet alleen naar voren tijdens de ELE Rally. In 2011 sloot hij een partnerschap met 2e generatie bio-methanol producent BioMCN dat hem sindsdien als personal sponsor ondersteunt. BioMCN is al jaren een drijvende kracht achter het verduurzamen van de Nederlandse autosport. Zo introduceerde het bedrijf eerst M85 (85% bio-methanol, 15% benzine) in de rallysport en presenteert het tijdens de ELE rally de geavanceerde duurzame GEM Fuel voor de gehele BioMCN 350Z Challenge klasse. Inzetten op jong talent is volgens BioMCN ook een onderdeel van verduurzaming.

“De milieuproblematiek kennen we allemaal, waardoor autosport niet echt populair is bij een grote groep mensen. Ik vind het super dat ik de mogelijkheid krijg om te laten zien dat autosport ook schoner kan”, concludeert Abbring.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.