Het ministerie van I&M heeft gisteren de nieuwe subsidieregeling voor schone taxi’s en bestelauto’s gepubliceerd. RAI Vereniging is positief over de maatregel en het feit dat nu ook ondernemers gestimuleerd worden een bijdrage te leveren aan een betere luchtkwaliteit in de steden.

Schoonst mogelijke techniek
De subsidieregeling wordt beschikbaar gesteld voor de aankoop van niet BPM plichtige taxi’s en bestelauto’s door ondernemers. Het gaat om voertuigen met de schoonst mogelijke techniek. Daaronder vallen dieselauto’s en bestelauto’s die reeds voldoen aan de euro 6 norm, (bestel)auto’s af fabriek uitgerust met lpg- of aardgasinstallatie, plug-in hybrides of met een 100% elektrische aandrijving en voertuigen met benzinemotoren die tussen 50 en 95 gram CO2 per kilometer uitstoten.

Rijdend wagenpark
Het ministerie geeft met deze maatregel een positieve impuls voor de instroom van nieuwe ongebruikte taxi’s en bestelauto’s. “Als aanvullende stap om de luchtkwaliteit in binnensteden te bevorderen zou het goed zijn om ons niet te beperken tot het stimuleren van alleen de instroom van nieuwe voertuigen”, stelt Olaf de Bruijn, directeur RAI Vereniging. “RAI Vereniging is voorstander van aanvullende maatregelen die van toepassing zijn op het rijdend wagenpark. Deze kunnen een aanzienlijke bijdrage leveren aan de luchtkwaliteit in binnensteden. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan het invoeren van een milieuzonering voor bestelauto’s”.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.