SEMA, het jaarlijkse tuningfestijn in Las Vegas, werd door Ford gezien als een ideale locatie om de nieuwste Formula Ford te presenteren. Het opmerkelijke is niet alleen dat er een omgebouwde versie van Ford’s zuinige 1.0-liter Ecoboostblok in ligt, de auto is ook nog eens op kenteken gezet.

205 pk
Om de auto ‘straatlegaal’ te maken werden er onlangs al zaken als verlichting, spatborden en goedgekeurde zijspiegels op de auto gezet. Het motorblok is in feite een 125 pk sterke driecilinder zoals die ook te vinden is in de Fiesta of Focus, maar dan opgevoerd tot 205 pk en in staat om de kleine racer in minder dan vier seconden naar de honderd km/u te laten sprinten.

Laag verbruik
Het brandstofverbruik komt uit op 2,4 l/100 km bij 56 km/u en 5,0 l/100 km bij 120 km/u. Een mooi voorbeeld om downsizing zelfs in de racerij door te laten klinken. En het maakte de auto niet minder snel. Sterker nog, op de Nürburgring legde de Formula Ford een ronde in 7 minuten en 22 seconden af, de op tien na snelste tijd ooit op het bekende circuit en sneller dan bijvoorbeeld 600+ pk supercars als de Lamborghini Aventador, Ferrari Enzo en Pagani Zonda.

Fotocredit: Autoevolution.com


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.