Binnenkort is de driecilinder benzinemotor een feit bij Volkswagen. In februari moet de nieuwe stadsauto bij de VW dealers staan en kan de verkoop van de wegenbelastingvrije up! van start gaan. Geïnteresseerden die beschikken over een iPhone of iPad kunnen al iets eerder kennismaken met de auto. Volkswagen heeft een app gelanceerd waarmee je de upp over stratencircuits kan racen. Racen met de zuinigste VW, dat lag niet echt voor de hand.

Met de Volkswagen up! Challenge is de up! naar eigen smaak te configureren om er vervolgens mee aan de start van een race op een stadscircuit te verschijnen. De auto wordt bestuurd door middel van de ‘knoppen’ op het touchscreen of door het bewegen van de iPhone/iPad/iPod Touch. Er zijn zes circuits en drie moeilijkheidsgradaties.

Sociale netwerken
Binnen de up!-app is er keuze uit drie spelmodi: een tijdrace, een race waarbij de speler het opneemt tegen vijf andere up!’s en ‘multiplayer’. In deze laatste modus nemen maximaal drie deelnemers het met hun eigen iPhone/iPad/Ipod Touch tegen elkaar op. De ‘observatiemodus’ stelt toeschouwers in staat die race te volgen. Uitslagen en nieuwe records kunnen direct via Facebook worden gedeeld. In de app is een virtuele showroom van de up! opgenomen.

De up!’s komen met een 60 of 75 pk onder de kap. De gemiddelde CO2-uitstoot van deze motorvarianten bedraagt 105 g/km (60 pk) en 108 g/km (75 pk), dus zijn ze bij hun marktintroductie BPM- en wegenbelastingvrij en kennen ze een fiscale bijtelling van 14%. En dan komen er ook nog extra zuinige BlueMotion uitvoeringen met start-stopsysteem en remenergie-regeneratie. Later volgt ook een volledige elektrische variant en natuurlijk de vijfdeursversie. Prijzen beginnen bij 8.490 euro.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.