Q-Park CS New Babylon in Den Haag is de eerste parkeergarage in Nederland met een snellader. Via deze snellaadpaal kan een elektrische auto, afhankelijk van het type, binnen 15 tot 30 minuten voor 80 procent opgeladen worden.

“Hiermee leveren we een extra bijdrage aan het zorgeloos elektrisch rijden”, aldus Mark van Haasteren, Algemeen Directeur van Q-Park Nederland. De snellader is een samenwerking tussen The New Motion, Nissan en Q-Park. Op termijn zullen meer snelladers in Q-Park parkeergarages geplaatst worden.

De snellader is onderdeel van het ‘love to load netwerk’, dat is opgezet door The New Motion, waarbij verschillende partners zijn aangesloten, waaronder Q-Park. Het doel van love to load is dat er een goede landelijke beschikbaarheid van intelligente laadpunten (lolo smart) en snelladers (lolo fast forward) gerealiseerd wordt. In samenwerking met The New Motion heeft Q-Park vorig jaar al 100 elektrische oplaadpunten in Q-Park parkeergarages in Nederland geïnstalleerd.

Bij de snellader in Q-Park CS New Babylon kun je terecht met de Nissan LEAF, Mitsubishi i-MiEV, Citroen C-Zero en Peugeot I-on.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

En de Chevy Volt/Opel Ampera?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.