e-bike te verkrijgen bij Q-Park
Omdat, eeuh, elektrisch fietsen de toekomst heeft, gaan Q-Park en E-bike to go samenwerken.

De firma Q-Park is een overbekende uitbater van parkeergarages. Doorgaans parkeer je er niet tegen een bodemprijs, maar in ruil voor het weggeven van wat van je zuurverdiende centen sta je wel midden bijna in het stadscentrum. Vanaf dat moment kun je prima per benenwagen verder, zou je zeggen.

Toch heeft de firma besloten om een andere vervoersoptie aan te bieden. De fiets. En geen duffe exemplaren om je bij in het zweet te werken, maar heuse elektrische fietsen. Om nog soepel wat kilometers te maken nadat je de wagen hebt weggezet. Op de elektrische fietsen van Q-Park kom je ruim zestig kilometer ver, er is led-verlichting aanwezig, een krat om alle gerief in kwijt te raken en om tegelijk een extra uitdaging te vormen bij het stallen van de fiets.

Wat ooit een parkeergarages was is verworden tot mobiliteitshub, aldus Q-Park-baas Mark van Haasteren. Je neemt de fiets mee voor een bedrag van 5 euro voor vijf uur. Met een app is het mogelijk een fiets te huren, te openen en weer op slot te zetten. De fietsen worden aangeboden in de vestigingen Mahler op de Amsterdamse Zuidas, Bijenkorf in het centrum van Amsterdam en New Babylon in Den Haag.

De fietsen worden geleverd door E-bike to go. Dat is een deelfietsenconcept zoals dat in vele Europese steden te vinden is, alleen hebben dat soort concepten in Nederland de neiging om niet echt van de grond te komen. Meterslange rijen deelfietsen op straat, elektronisch vergrendeld en met daarbij een betaalzuil, zullen hier niet snel te zien zijn. De OV-fiets is beslist een succes en op de Veluwe zijn witte fietsen te vinden, de eigen fiets staat uiteindelijk toch met stip op één. De fietsen van E-bike to go kunnen op een aantal locaties in Amsterdam worden achtergelaten, zoals de NDSM-werf en het Westerpark.

Foto: E-bike to go, in dit geval niet met het krat dat wel beloofd wordt


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.