Q Park
Q-Park gaat, in samenwerking met The New Motion, het aantal laadpalen in haar parkeergarages fors uitbreiden.

Binnen zes maanden zullen dat er 224 zijn, terwijl er nu 136 operationeel zijn. Daarnaast kijkt het bedrijf samen met The New Motion naar andere structurele, duurzame oplossingen die op haar parkeerlocaties toegepast kunnen worden, zoals het gebruik van zonne-energie en laadwanden die een groot aantal gebruikers tegelijk kunnen bedienen.

Service bieden aan elektrische rijders is al langer een speerpunt van Q-Park. Reeds in 2012 werd de eerste laadpaal in een parkeergarage van het bedrijf geïnstalleerd. Tel je alle laadsessies vanaf 2012 op, dan is er al meer dan 13.000 dagen geladen bij Q-Park. Tegenwoordig zijn er zo’n 6.000 laadsessies per maand op locaties van Q-Park goed voor een totale maandelijkse besparing van 35 ton CO2. Met de energie die nodig is geweest om de eerste tien maanden van dit jaar de auto’s te laden, kunnen ruim 125 huishoudens een jaar lang van stroom worden voorzien.

Q-Park heeft gekozen voor The New Motion om op maat gemaakte laadoplossingen te leveren nu de vraag naar elektrische auto’s groeit. Met meer dan zeven jaar ervaring in het ontwerpen, installeren en het beheren van slimme laadpalen en laadnetwerken is The New Motion Europa’s grootste aanbieder in slimme laadoplossingen.

De 88 nieuwe laadpunten worden op dertien verschillende locaties geplaatst. Voor twaalf daarvan betreft het locaties waar voorheen nog geen laadpunten waren geïnstalleerd.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.