Er kunnen brandproblemen ontstaan bij elektrische auto’s. En een brand in zulke auto’s blijkt nauwelijks te blussen. De PvdA vraagt het college nu welke maatregelen zij hiertegen gaat nemen.

Een brandgevaar kan in drukke en kleine straten, zoals in het centrum, voor grote problemen zorgen. De PvdA Amersfoort wil het gebruik van elektrische auto’s graag stimuleren maar ziet natuurlijk het liefst dat deze problemen worden voorkomen.

Volgens het Nederlands Instituut Fysieke Veiligheid (NIFV) is de elektrische auto een ‘probleem’ voor brandweerlieden en andere hulpverleners. Het enige wat de brandweer kan doen is het afkoelen van de brandende auto’s. Dit komt doordat enerzijds elektriciteit en water niet goed samengaan, en dat anderzijds blussen met zand niet mogelijk is omdat daarmee het brandbare lithium in de accu’s bijna niet bereikt kan worden.

De enige echte ‘oplossing’ die wordt aangegeven is het wegslepen van de auto naar een plek waar deze geen schade aan kan richten. Dat is echter lastig in drukke en kleine straten, zoals in de Amersfoortse binnenstad. (bron: destadamersfoort.nl)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.