Citroen CXPerience
En dat in 2025. Verwacht overigens niet eindeloos veel volledig elektrische auto’s.

Als zoveel automerken is ook de PSA-groep van plan om over te stappen op elektrische auto’s en plugin-hybrides. Omdat het de enige oplossing is nu er steeds strengere normen worden gesteld aan de uitstoot. Deze actie van het concern waaronder de merken DS, Citroën, Peugeot en Opel vallen, is meer dan welkom. Want zo goed staat het er nu niet voor met het aanbod van meer alternatieve aandrijflijnen. De Opel Ampera-e kampt met een chronische leveringsachterstand en is slecht verkrijgbaar. De tijd dat Peugeot en Citroën hybrides leverden ligt inmiddels achter ons.

Maar Carlos Tavares, de topman van de PSA-groep, belooft beterschap. “In 2025 is de PSA-groep 100 procent geëlectrificeerd en biedt niet minder dan 40 procent geëlectrificeerde auto’s aan”. Tavares deed zijn uitspraken op het Automotive News World Congress in Detroit (VS).

De eerste auto’s die ook een volledig elektrische aandrijflijn krijgen zijn de Peugeot 208 en Citroën DS3 Crossback, de auto’s worden in de eerste helft van 2019 geïntroduceerd.

In 2030 heeft een groot deel van de auto’s die het concern aanbiedt enige mate van autonomie. Tien procent van de auto’s zullen (vrijwel) volledig zelfrijdend zijn, die auto’s hebben een level 4 en level 5 niveau van autonomie. Met het op één na hoogste niveau vindt de auto zijn weg in een geografisch afgebakend gebied, op het hoogste niveau kan de zelfrijdende auto overal zijn weg vinden. (Via: reuters.com)

Beeld: Citroen CXPerience, een Citroën van de toekomst


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Dat zou dan ook een keer tijd worden. Ik ben benieuwd wat je voor een normale brandstofauto bij in ruil nog opbrengt als je die in 2025 hebt gekocht. Volgens mij bijna niets meer. Veel te duur in gebruik en onderhoud.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.