PSA Peugeot Citroën staat op de tweede plaats van hybride autoverkopen in Europa, met meer dan 50.000 dieselhybrides verkocht sinds de lancering.

De HYbrid4 diesel hybrid technologie werd geïntroduceerd op de Peugeot 3008 en 508 HYbrid4, de 508 RXH en de Citroën DS5 Hybrid4. In Europa verlaten één op drie Citroën DS5, één op vier Peugeot 508 en één op vijf Peugeot 3008 de showroom met dieselhybride technologie.

HYbrid4 technologie is een volledig hybride aandrijflijn die een 2,0 liter HDi DPF dieselmotor (163 pk) voorin combineert met een 37 pk elektromotor achterin. Hiermee wordt het verbruik beperkt tot 3,3 liter per 100 kilometer en bedraagt de CO2-uitstoot 85 gram per kilometer. Ter vergelijking: Hybrid4 gebruikt 35% minder brandstof dan een even grote dieselmotor.


Meer lezen over: , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Ik hoorde iemand zeggen dat je met de 1.6 e-hdi net zo (on-)zuinig rijdt als met deze hybride versie. Sterker nog, ik hoorde hem klagen over het samenspel tussen de bak, de motor en de elektromotor. Dus ondanks dat de 2tronic bak op de e-hdi ruk is, rijdt het mogelijk nog lekkerder ook?

Kan iemand dat bevestigen of ontkennen?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.