Een jaar na de lancering van haar nieuwe generatie stedelijke elektrische voertuigen, claimt PSA Peugeot Citroën zich de Europese leider in de EV-markt, met een aandeel van bijna 30%.

PSA Peugeot Citroën was de eerste autofabrikant die elektrische voertuigen in Europa verkocht vanaf, eind 2010 waren dat de Peugeot iOn en de Citroën C-ZERO. Maar er zijn ook twee elektrische vrachtwagens, de Peugeot Partner Origin en Citroën Berlingo First, die ook al vanaf 2010 op de markt zijn. Sinds de lancering van deze elektrische line-up heeft PSA Peugeot Citroën al bijna 4.000 EV’s geleverd en boekte meer dan 6.000 orders.

De meeste verkoopresultaten waren B2B-klanten, met key accounts, multinationals, en nationale en lokale overheden verantwoordelijk voor 90% van de omzet. Zo zijn er ook een aantal mobiliteitsprojecten met bedrijven zoals General Electric, Deutsche Bahn, SNCF, Kone, Airbus, EDF, GDF Suez, Allianz, Europcar en ChoosEV.

Met een sterk vertrouwen in het potentieel van elektrische mobiliteit is PSA Peugeot Citroën van plan om haar klantenbestand de komende tijd flink uit te breiden, waaronder met kleine en middelgrote bedrijven en early adopters.


Meer lezen over: , , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.