Citroen C4 Cactus
Van alle automerken en -concerns op de Europese markt heeft PSA, het moederbedrijf van Peugeot en Citroën, de grootste reductie weten te realiseren in de gemiddelde uitstoot.

Neem je de gemiddelde uitstoot van alle auto’s op de Europese markt over 2014, dan kom je uit op 123,7 gram CO2 per kilometer. Peugeot-Citroën zit daar met 110.3 gram een flink stuk onder. Sinds 2008 heeft PSA de gemiddelde uitstoot van de door haar verkochte auto’s terug weten te brengen met ongeveer dertig gram.

Volgens het concern onderstreept dit hun toewijding aan het zuiniger en milieuvriendelijker maken van hun auto’s. Vijftig procent van hun ontwikkelingsbudget wordt naar eigen zeggen gebruikt voor het ontwikkelen van technieken die auto’s minder laten uitstoten. Op de Nederlandse markt betalen die ontwikkelingen zich uit, zo vallen onder andere de Citroen C4 Cactus en de Peugeot 308, beide met de BlueHDi-dieselmotor, in de categorie voor 14 procent bijtelling.

Het terugbrengen van de gemiddelde uitstoot is een heet hangijzer voor autofabrikanten. De Europese Unie wil namelijk dat deze gemiddelde uitstoot in 2020 niet hoger is dan 95 gram CO2 per kilometer. Voor alle fabrikanten, dus ook PSA, is er dus nog werk aan de winkel!


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.